Acasa| Cursuri şi Workshopuri| Craiova| Companiile investesc în tineri

Companiile investesc în tineri

Polisea SA, IPA CIFATT, Audit şi Expertiză, ACCES Oltenia şi NetRom Software sunt companiile din Craiova care li s-au alăturat tinerilor de la AIESEC Craiova pentru desfăşurarea celei de-a treia ediţii a proiectului Business Academy.

Aceste companii din mediul local de afaceri şi AIESEC Craiova au conceput o serie de activităţi care să-i ajute pe cei 60 de studenţi participanţi la acest proiect, completând latura teoretică a cunoştinţelor lor cu o pregătire practică performantă. Grupul CEZ în România, partenerul de nădejde al AIESEC Craiova, susţine acest proiect educaţional punând accentul pe nevoia companiilor în colaborarea cu organizaţiile de tineri în ceea ce priveşte crearea de noi oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională.

Odată cu începerea proiectului Business Academy, anunţată pe data de 27 octombrie de către AIESEC Craiova în cadrul unei conferinţe de presă, s-a dat startul activităţilor ce se vor extinde pe parcursul a trei săptămâni de pregătire teoretică, oferită de reprezentanţii companiilor partenere, la care se adaugă alte patru săptămâni de practică în cadrul acestora.

Aşadar, în perioada 27 octombrie-16 decembrie 2011, Business Academy pune la dispoziţie două şcoli de pregătire, anume Antreprenoriat şi IT. Ambele domenii sunt structurate sub forma unor sesiuni teoretice şi workshop-uri şi au ca finalitate un stagiu de practică de 30 de zile.

Track-ul de Antreprenoriat se axează pe tot ceea ce înseamnă realizarea unui plan de afaceri şi capital, produse şi servicii, resurse umane şi materiale, marketing sau market research, iar cel de IT le oferă studenţilor pasionaţi de grafică şi web design oportunitatea de a descoperi ultimele noutăţi în domeniul tehnologiei informaţiei.

Business Academy urmăreşte totodată estomparea graniţelor dintre mediul studenţesc şi mediul local de afaceri, oferind posibilitatea interacţionării directe a celor două. În plus, tinerii care se vor remarca pe parcursul proiectului vor avea şansa ca la finalul acestuia să obţină un loc de muncă în una din companiile în care s-au pregătit.

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
image

Evalueaza acest articol
0