Acasa| Proiecte şi Evenimente| Bacău| Studenții băcăuani ajung la Bruxelles

Studenții băcăuani ajung la Bruxelles

O studentă în anul al II-lea și două absolvente ale  Facultății de Litere  din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău au avut ocazia să viziteze Bruxelles-ul în perioada 19-23 septembrie 2011, participând la proiectul vizitelor de informare pentru multiplicatorii de informații, derulat de Centrul Europe Direct Bacău.

Proiectul, realizat de Doina Cmeciu, director al Centrului Europe Direct Bacău, și de Mădălina Manolache, consilier comunicare al Europe Direct Bacău, a constat în vizite de informare la instituțiile europene din Bruxelles pentru 9 multiplicatori de informație europeană: redactorul ziarului Observatorul de Bacău, Ștefan Olteanu, funcționarul Primăriei Bacău, Dan George Ababei, profesoarele Colegiului Național „Gheorghe Vrânceanu” (Mara Merfea și Maria Neculau), a Colegiului „Vasile Alecsandri” () și a Colegiului Național Economic „Ion Ghica” (Ofelia Bour) și cele trei studente ale specializării Comunicare și relații publice din cadrul Facultății de Litere a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău: Izabela Ionela Ciobanu, Alexandra Corolea și Ioana Alexandra Grapă.

Vizita a inclus două sesiuni de informare dedicate următoarelor tematici europene: Anul European al Voluntariatului 2011, programul MEDIA 2007, programul MEDIA MUNDUS, Programul Operațional Regional, instituțiile europene după Tratatul de la Lisabona, rolul și atribuțiile Parlamentului European. Astfel, timp de 4 zile, studentele băcăuane au putut afla noi informații despre misiunea și activitatea Uniunii Europene din ultimii ani, contribuind la „o lărgire a perspectivelor referitoare la modul în care Uniunea Europeană dorește să construiască Europa, înglobând principiile morale și drepturile fundanentale ale oamenilor în realizarea binelui comun al întregii Europe”, așa cum declară Alexandra Corolea, absolventa Facultății de Litere.

Realizarea acestui proiect s-a desfășurat în colaborare cu Centrele Europe Direct din Brăila, Argeș și Tg. Mureș, fiind finanțat din fonduri europene.

În viitor, studenții băcăuani sunt așteptați să mai participe la proiectele derulate de Centrul Europe Direct Bacău, care oferă o modalitate de afirmare pe plan profesional, precum și o dezvoltare a abilităților tinerilor în numeroase domenii.

 

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
Tag-uri
Articol fara tag-uri
Evalueaza acest articol
0