Acasa| Proiecte şi Evenimente| Craiova| Un oraş mai curat cu 250 de saci plini cu gunoi

Un oraş mai curat cu 250 de saci plini cu gunoi

Conform desfăşurătorului proiectului Learn to Change the Future 2011, întreprins de AIESEC Craiova şi partenerii lor de nădejde, Grupul CEZ în România şi BCR, ieri, 8 august, a avut loc prima acţiune din procesul de ecologizare a spaţiilor publice din oraşul Craiova şi împrejurimi. Această primă activitate a presupus curăţarea albiei râului Jiu, în zona Podari.

AIESEC-erii craioveni au reuşit sa capteze atenţia a numeroşi tineri, astfel că nu mai puţin de 70 de voluntari, elevi români implicaţi activ în acest proiect, stagiari străini şi chiar membri AIESEC Craiova, s-au mobilizat şi în numai două ore, pe parcursul cărora au adunat PET-uri şi alte deşeuri menajere, au strâns 250 de saci cu gunoi. Această performanţă este una îmbucurătoare, întrucât în cadrul Learn to Change the Future de anul trecut, deşi impactul a fost mare asupra comunităţii locale, nu s-au strâns decât 100 de saci plini cu resturi, lăsate în urmă de locuitorii iresponsabili ai unui oraş care se vrea a fi modern.

Pentru ca acţiunea de ecologizare să se desfăşoare în condiţii optime, materialele, ce le-au fost necesare tinerilor pentru redarea aspectului de curat, frumos şi, în mod cert, sănătos al luncii Jiului, au fost puse la dispoziţie de Servicul de Salubritate Craiova. Primăria Municipiului Craiova şi Primăria Podari au susţinut acţiunea micilor ecologişti, iar deplasarea până la zona problematică a fost asigurată de R.A.T. Craiova.

În cadrul Learn to Change the Future 2011 vor mai avea loc activităţi cu aceeaşi tematică, astfel că, pe data de 20 august vor fi reamenajate spaţii verzi şi locuri de joacă din oraş, iar pe data de 1 septembrie va fi desfăşurată o acţiune mai amplă, de recondiţionare a Teatrului de Vară din Parcul Naţional "Nicolae Romanescu".

Este foarte important de remarcat faptul că prin acest proiect al organizaţiei non-guvernamentale AIESEC Craiova, tinerii din oraşul nostru ajung să îşi asume mai multe responsabilităţi decât persoanele adulte, iar prin exemplele pe care le oferă în ceea ce priveşte posibilităţile de a ne schimba în bine viitorul, pot produce modificări comportamente şi de mentalitate în rândul cetăţenilor, indiferent de vârsta acestora.

 

 

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
Evalueaza acest articol
0