Acasa| Proiecte şi Evenimente| Craiova| Teatrul de vară, din nou punct de atracţie?

Teatrul de vară, din nou punct de atracţie?

În prezent dezafectat, teatrul de vară din Parcul Naţional "Nicolae Romanescu" din Craiova, nu mai este de mult un loc agreabil, căutat de vizitatori. Locuitorii oraşului ştiu că în acea zonă a parcului nu se petrece nimic special şi că locul este plin de gunoaie, aşa că teatrul de vară nu prezintă deloc interes în cursul unei plimbări relaxante în unul dintre cele mai liniştite şi frumoase locaţii ale Craiovei.

Cum acţionează autorităţile locale?

În nenumărate rânduri edilii olteni au încercat să modernizeze teatrul de vară şi să îi atribuie acestuia utilitatea de altădată, însă veniturile întotdeauna insuficiente de care dispune municipalitatea au fost de fiecare dată redirecţionate spre alte proiecte care manifestau un interes mai mare pentru societate. La începutul verii se prevedea o lucrare extrem de amplă şi de costisitoare, ce urma să transforme teatrul de vară într-un adevărat locaş cultural, ridicat la standarde europene. De curând însă, după mai multe discuţii şi tratative, s-a ajuns la concluzia că teatrul de vară nu are o importanţă aşa mare nici pentru parcul "Romanescu" (fiind construit mai târziu), nici pentru oraşul în care trăim, întrucât există şi alte locuri în care se pot desfăşura activităţi culturale şi de divertisment. 

Într-adevăr, Primăria Municipiului Craiova va trebui să gândească mai mult această acţiune şi să ţină cont de mai mulţi factori, întrucât o investiţie mare într-un proiect inutil pentru cetăţeni, nu ar aduce niciun beneficiu vechii Cetăţi a Banilor. 

AIESEC Craiova intervine

Ceea ce ridică o adevărată problemă este faptul că dacă nu va fi reabilitat, teatrul de vară trebuie măcar să treacă printr-un proces de ecologizare. Cei care au punctat acest lucru, au fost nişte persoane de vărste mai mici, aparent imature, dar cu un simţ civic extrem de dezvoltat. Este vorba despre voluntarii AIESEC Craiova, care, în prima zi de toamnă, s-au înarmat cu mânuşi şi saci de gunoi şi au pornit la treabă.

Pe ultima sută de metri a proiectului Learn to Change the Future, implementat pe plan local pe parcursul întregii veri de către AIESEC Craiova şi partenerii săi Grupul CEZ în România şi BCR, tinerii, elevi de liceu români şi stagiari străini, nu numai că au colectat deşeurile reciclabile din zona teatrului de vară, dar au şi participat, alături de reprezentanţii Serviciului de Salubritate Craiova şi ai Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public, la activităţi de tundere a gazonului şi plantare de seminţe pentru flori.

Scopul activităţii desfăşurate pe data de 1 septembrie a fost acela de a reda aspectul îngrijit şi sănătos al acestei zone publice, neglijate în ultimul timp atât de autorităţi, cât şi de vizitatori.

 

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
Evalueaza acest articol
0