Acasa| Proiecte şi Evenimente| Craiova| Dan Perjovschi la Craiova

Dan Perjovschi la Craiova

Photobucket

Pentru cei care nu stiu, Dan Perjovschi este un artist desenator, dar şi scriitor şi jurnalist, originar din Sibiu. Perjovschi realizează desene (animaţii si graffiti) cu un caracter temporar pe pereţii cladirilor, pe străzi sau trotuare. Operele sale sunt expuse fie direct pe faţadele unor muzee, fie pe zidurile care i-au fost puse la dispoziţie pentru expoziţii în interiorul unor spaţii contemporane din întreaga lume. În desenele sale, artistul ilustrează actualitatea socială. Stilul lui Dan Perjovschi este unul critic, umoristic, el conturând de fapt, o caricatura a cotidianului.

Dan Perjovschi a avut expoziţii de artă contemporană în ţări precum Statele Unite ale Americii, Spania, Germania, Elveţia, Marea Britania, Corea de Sud sau China, iar în România îşi desfăşoară activitatea la Bucureşti sau la Sibiu. În luna octombrie, însă, a petrecut câteva zile în oraşul Craiova. Dan Perjovschi, împreună cu soţia sa, Lia, au desfăşurat proiectul Muzeul cunoaşterii şi alte întamplări.

Muzeul cunoaşterii reprezintă o practică multidisciplinară, care include domenii variate precum arta, cultura sau ştiinţa şi are ca scop realizarea unui muzeu în adevăratul sens, unde pot fi admirate toate prezentările, expoziţiile şi workshopurile realizate pe parcursul proiectului. Muzeul cunoaşterii şi alte întamplări s-a desfăşurat la Craiova, în perioada 18-21 octombrie şi a fost găzduit de Clubul Electro Putere.

Pe parcursul a două zile, Dan Perjovschi a făcut performanţă în Bănie, contribuind la schimbarea faţadei clădirii Clubului. Desenele lui Perjovschi au păstrat aceeaşi linie caracteristică artistului. Curioşii au putut urmări activitatea desenatorului în plină desfăşurare, iar frescele sale vor rămâne pe pereţii clădirii până la momentul renovării acesteia.

Pe 20 octombrie a avut loc un workshop motivaţional cu Lia şi Dan Perjovschi, eveniment pe parcursul căruia, cei doi, împreună cu participanţii, au desfăşurat un brainstorming despre viaţă şi profesie. Tinerii înscrişi în prealabil în acest proiect au desenat, profesionist sau nu, dar au şi discutat despre viaţă, profesie şi cariera de artist.

Ultima parte a Muzeului cunoaşterii s-a concretizat într-un vernisaj cu intrare liberă, ce a avut loc în ultima zi a proiectului.

Pasionaţii sunt aşteptaţi şi pe data de 20 noiembrie la acelaşi Club Electro Putere din Craiova pentru o incursiune în arta contemporană a Liei şi a lui Dan Perjovschi.

 

 

Sursa foto: facebook.com/clubelectroputere

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
Evalueaza acest articol
0