Acasa| Proiecte şi Evenimente| Craiova| Zile aniversare, zile de sărbătoare

Zile aniversare, zile de sărbătoare

 

Cu sloganul Craiova trăieşte, Craiova sărbătoreşte! s-a dat startul celei de-a XV-a ediţii a Zilelor Oraşului Craiova. Practica celebrării oraşului nostru este strâns legată de sărbătoarea Sfântului Dumitru, considerat sfântul ocrotitor al craiovenilor. Întrucât sărbătoarea religioasă este marcată în calendarul creştin-ortodox pe data de 26 octombrie, pentru craioveni, în această perioadă a anului este prilej de bucurie.

Ediţia din 2011 a Zilelor Municipiului Craiova se desfăşoară pe parcursul a şase zile, în perioada 25-30 octombrie. Autorităţile au pus la punct un program amplu, ce va reuşi să îi  satisfacă si pe cei mai sceptici dintre cetăţeni.

Primei zile, respectiv 25 octombrie, i-au fost distribuite manifestări solemne întrucât a coincis cu Ziua Armatei. Pentru data de 26 sunt planificate activităţi religioase, urmând ca mai apoi, Craiova să devină un centru de sărbătoare a muzicii, a artelor, a tărgurilor şi expoziţiilor, a simpozioanelor, concursurilor şi manifestărilor sportive.

Vorbind despre artă spunem Expoziţia de Grafică Pelegrin prin Craiova, aparţinând artistului plastic Alexandru Pascu, spunem de asemenea Vernisajul expoziţiei de artă plastică digitală organizat de Palatul Copiilor din Craiova, adaugăm Salonul internaţional de caricatură şi grafică satirică, cu participarea maeştrilor Stefan Popa Popas si Gabriel Bratu şi încheiem cu Expoziţia de cărţi poştale Craiova de ieri şi de azi.

Dacă vine vorba despre muzică, trebuie precizat că anul acesta la Craiova se va cânta muzică 100% românească. Spectacolele de muzică pop, rock, populară sau clasică se vor desfăşura fie pe scena amplasată pentru prima dată în Parcul Tineretului, fie în Piaţa Mihai Viteazul. 

Teatrul nu va lipsi din programul propus de autorităţi pentru Zilele Oraşului. Pe scenele Teatrelor Marin Sorescu sau Elena Teodorini din Craiova vor interpreta actori ai Teatrului Metropolis, Teatrului de Revistă Constantin Tănase, Teatrului Naţional sau ai Teatrului de Comedie din Bucureşti. De asemenea, la Craiova vor fi prezenţi şi artişti ai Teatrului George Ciprian din Buzău.

Prezentându-se ca un eveniment cu tradiţie, Zilele Craiovei din 2011 reprezintă mai mult decât oricine şi-ar fi dorit. Chiar dacă nu există, aşa cum probabil am fi crezut cu toţii, un artist venit din străinătate care să ne cânte în ultima zi de manifestări, anul acesta avem parte de mai multă cultură, iar ceaa ce este foarte important, aceasta este pur autohtonă.

 

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
Evalueaza acest articol
0