Acasa| Proiecte şi Evenimente| Sibiu| Comemorarea patronului spiritual al ULBS

Comemorarea patronului spiritual al ULBS

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a comemorat 50 de ani de la moartea marelui poet, jurnalist şi filosof român, Lucian Blaga.

Personalitate importantă şi marcantă pentru Universitate, Lucian Blaga a fost celebrat printr-o serie de evenimente care au debutat joi, 12 mai, în Aula Avram Iancu a Facultăţii de Litere şi Arte. Conf. Univ. Dr. Mirela Ocinic a susţinut  o conferinţă cu tema Lucian Blaga după o jumătate de veac.

După Revoluţia din decembrie 1989, Ministerul Educaţiei Naţionale a decretat, la 5 martie 1990, înfiinţarea Universitătii din Sibiu, cuprinzând, la acea vreme, cinci facultăţi: Litere, Istorie şi Drept, Medicină, Tehnologia Textilelor şi Produselor Alimentare, Inginerie şi Ştiinţe. Universitatea din Sibiu s-a extins in 1991, când Facultatea de Teologie a devenit parte componentă a Universităţii. În acelaşi an, a fost inaugurat Colegiul Tehnologic şi Informatic.

Importanţa datei de 12 mai marchează momentul  la care, în 1995, Universitatea din Sibiu devenea Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, un nou început după cel din 1990, început al unui centru de excelenţă academică, inovare şi deschidere către valorile universale ale învăţământului şi cunoaşterii prin ştiinţă.

 Totodată, în acest an vor fi organizate recitaluri de poezie, concursuri de creaţie literară, lecturi  publice, toate având drept scop comemorarea marelui nostru Lucian Blaga.

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
image

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a comemorat 50 de ani de la moartea marelui poet, jurnalist şi filosof român, Lucian Blaga.

Evalueaza acest articol
0