Acasa| Proiecte şi Evenimente| Sibiu| Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu 2011

Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu 2011

Cel mai important festival anual de teatru şi arte ale spectacolului începe astăzi, 27 mai 2011, fiind aşteptat de iubitorii teatrului si culturii cu mult drag şi emoţie.

 Teatrul Naţional „ Radu Stanca” a anunţat oficial perioada de desfăşurare a evenimentului, asftel că până pe 6 iunie Sibiul se va transforma într-o scenă imensă, scenă care va găzdui pste 300 de spectacole realizate de participanţi din 70 de ţări. Încă de zilele trecute, organizatorii au început pregătirile, iar participaţii repetau de zor în Piaţa Mare. În cadrul festivalului, vor avea loc o serie de alte evenimente şi reprezentaţii ale ma­rilor com­panii din străinătate şi din România, spec­ta­cole de stradă în oraşul vechi, spec­ta­cole de teatru-dans, fla­menco, balet, dans con­tem­poran, teatru de pă­puşi, circ, spec­ta­cole de lu­mini, mu­zică, pan­to­mimă, con­fe­rinţe, dez­ba­teri, ex­po­ziţii de fo­to­grafie şi pic­tură, lansări de carte, in­sta­laţii şi ate­liere. Acestea au menirea de a bucura publicul şi de a păstra tradiţia festivalului, care este cel mai important festival de arte ale spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din Europa

Ediţia din acest an a festivalului  va fi deschisă prin două reprezentaţii de excepţie: „Idiotul” după Feodor Dostoievski al companiei Meno Fortas Nekrosius Theatre Company şi „Transition” al companiei Aktion Theater Pan Optikum.

FITS este organizat de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local al Municipiului Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului şi UNITER. Coproducători: Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune; un eveniment aflat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi al Reprezentantului Comisiei Europene pentru Educaţie, Formare, Cultură şi Tineret.

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
image

Cel mai important festival anual de teatru şi arte ale spectacolului începe astăzi, 27 mai 2011, fiind aşteptat de iubitorii teatrului si culturii cu mult drag şi emoţie.

Evalueaza acest articol
0