Acasa| Şcoală şi Carieră| Joburi noi pentru medici şi asistenţi

Joburi noi pentru medici şi asistenţi

Pe parcursul weekend-ului care tocmai a trecut (22 şi 23 octombrie), la Casa Studenţilor din Craiova s-a desfăşurat cel mai mare târg de educaţie şi carieră în domeniul sanitar din Europa, Târgul Internaţional Careers in White. Aflat la cea de-a cincea ediţie, Cariere în Alb a propus personalului medical craiovean oferte de muncă şi salarii atractive atât în sistemul de sănătate public, dar şi în cel privat, din ţară sau din străinătate.

Printre vizitatorii târgului s-au numărat medici specialişti, farmacişti, dentişti, kinetoterapeuţi, aistenţi medicali sau de farmacie, dar mai ales studenţi la facultatea de Medicină, Farmacie şi Stomatologie. Toţi aceştia au avut posibilitatea să interacţioneze cu cei 20 de expozanţi din România şi din tări europene, printre care Germania, Franţa, Marea Britanie, Suedia şi Norvegia.

În cadrul târgului Cariere în Alb, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România a pregătit două workshopuri de dezvoltare personală, susţinând astfel personalul medical cu un aport de informaţii utile, cu privire la educaţie şi dezvoltare profesională. Examene şi viitor în România şi în străinătate le-a fost dedicat studenţilor la secţiunea Licenţă şi Rezidenţilor, iar Informaţii la zi despre cursuri de perfecţionare şi burse pentru specialişti şi medici rezidenţi a fost un curs de pregătire profesională de excelenţă.

Această etapă a târgului de joburi destinate personalului ce îmbracă halate albe şi care a avut loc la Craiova, reprezintă doar începutul lungului şir de reprezentaţii ce vor mai avea loc în această toamnă în ţara noastră. Cariere în Alb se afla la a treia ediţie din acest an, urmând să aibă loc încă şapte sesiuni în alte oraşe din România (Timişoara, Oradea, Târgu Mureş, Iaşi, Cluj-Napoca, Galaţi, Constanţa). Acţiuni similare au avut deja loc în tări precum Bulgaria, Ungaria şi Slovacia. 

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
Evalueaza acest articol
0