Acasa| Student Life| Lecţia de sănătate

Lecţia de sănătate

Pe parcursul desfăşurării "Expoziţiei de Sănătate", dr. Virgiliu Stroescu, deja consacrat în domeniul nutriţiei, i-a învăţat pe craioveni la seminariile de sănătate, cum să aibă o alimentaţie inteligentă.

La seminariile despre sănătate, susţinute de către doctorul Virgiliu Stroescu, craiovenilor le-au fost destăinuite secretele unui stil de viaţă mai sănătos. Cu un ton colocvial şi o abordare comică, uşor satirică uneori, renumitul nutriţionist  a încercat să insufle oltenilor, nu numai dorinţa, cât mai ales voinţa de a renunţa la obiceiurile alimentare dăunătoare orginismului, prin aplicarea unor reguli deloc severe, care pe termen lung îşi vor manifesta beneficiile.

Utilizând propriile metode de convingere ce aveau la bază date concrete obţinute din surse ştiinţifice, dr. Stroescu şi-a început discursul prin precizarea faptului că toate alimentele de origine animală afectează în mod negativ, uneori chiar nefast, organismul uman. "Nu este corect când unii medici spun ca avem nevoie de proteine. Această frază este incorectă. Organismul nostru are nevoie de aminoacizi şi proteine vegetale.", a afirmat doctorul nutriţionist. Sursa principala de unde omul poate extrage toate substanţele nutritive, atât fibre, cât şi calciu sau proteine, este reprezentată de tot ceea ce este verde şi în acelaţi timp comestibil. În plus, dr. Virgiliu Stroescu a spus ca Dumnezeu a creat soia pentru ca oamenii s-o ia. Soia este o  plantă din care putem obţine lapte şi brânză în mod natural, care sunt cu mult mai bune faţă de cele de origine animală.

De-a lungul celor patru zile, craiovenii tineri, dar mai ales cei mai în vârstă,  şi-au testat starea de sănătate, au participat la seminariile educative, au luat notiţe, iar la sfărşit au afirmat că vor pune în aplicare cât mai curând posibil sfaturile primite din partea persoanelor specializate. La încheierea "Expoziţiei de Sănătate" am întrebat cinci persoane ce au reţinut din tot ce au auzit cu privile la metodele inteligente de menţinere a sănătăţii. Răspunsurile au fost variate şi vă împărtăşesc şi vouă sfaturi utile:


1. Legumele nu se curăţă de coaja. Nici macar morcovul sau păstârnacul. Cel mai bine este să se spele foarte bine şi să fie consumate ca atare;
2. Fructele nu trebuie consumate sub forma de suc, ci mai bine în stare naturală, proaspete;
3. Bolul de salată trebuie să fie foarte mare; fiecare dintre noi trebuie să aibă propriul bol de salată. Salata se consumă în cantităţi mari;
4. Masa de dimineaţă este cea mai importanta şi nu trebuie niciodată neglijată. Dacă micul dejun este constituit din cereale, atunci sursa de energie este asigurată pentru ziua respectivă;
5. Lămâia este un foarte bun antioxidant, ajută la arderea grăsimilor şi în plus, constituie un aliment energizant.


Principiul general de viaţă pe care se axează dr. Stroescu în activitatea de zi cu zi şi pe care l-a împârţit cu publicul numeros,  care îl asculta cu interes este: Odihnă- Alimentaţie- Muncă- Educaţie- Natură- Inteligenţă. Ceea ce au în comun toate aceste noţiuni este însuşi omul.

 

 

Ca bonus, pentru persoanele care resimt o stare de oboseală fizică, sau chiar psihică şi au nevoie de o revigorare naturală, propun o reţetă secretă a domnului Virgiliu Stroescu:
Ingrediente:
- 2 chite patrunjel
- 2 lămâi
- 2 pahare de apă
- 1 lingura de ulei de măsline
- 1 lingura de miere
Mod de preparare:
Pătrunjelul se toacă foarte mărunt, fără codiţe. Lămâile se storc, iar coaja albă se toacă mărunt. Toate ingredientele se amestecă într-un bol cu mixerul sau cu un blender, iar sucul astfel obţinut se consumă dimineaţa şi/sau seara, de 2-3 ori pe săptămână.  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
image

Pe parcursul desfăşurării "Expoziţiei de Sănătate", dr. Virgiliu Stroescu, deja consacrat în domeniul nutriţiei, i-a învăţat pe craioveni la seminariile de sănătate, cum să aibă o alimentaţie inteligentă.

Evalueaza acest articol
0