Acasa| Student Life| Muzică înainte de toate. Karaoke în limba franceză

Muzică înainte de toate. Karaoke în limba franceză

Association Dimanche, în colaborare cu Departamentul de limba şi literatura franceză din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova, organizează joi, 27 octombrie, la Lectoratul Francez, începand cu orele 16, un concurs de karaoke, exclusiv cu melodii în limba franceză, pentru a le ura bun venit studenţilor în anul I, dar şi pentru a facilita integrarea noilor membri în organizaţie.

Acest eveniment se adresează tinerilor iubitori de muzică, în general şi pasionaţilor de muzică franţuzească, în special. La concurs pot participa toţi studenţii, indiferent de ciclul de învăţământ sau de facultatea de provenienţă. Profilul viitorului candidat se conturează în funcţie de două criterii esenţiale, respectiv capacitatea de lecturare a unui text în limba franceză şi o cultură minimală cu privire la muzica din spaţiul francofon.

Voluntarii Asociaţiei Dimanche, împreuna cu profesorii coordonatori, Dana Dincă şi Alice Ionescu, au stabilit regulile concursului de karaoke şi au ales un repertoriu, din care fac parte atât cântece vechi, ale unor artişti consacraţi, cât şi melodii caracteristice generaţiei moderne. Competiţia muzicală se va desfăşura pe grupe mixte de studenţi. Interpreţii vor performa în faţa unui juriu, care, la final, va alege cele mai bune trei echipe şi le va răsplăti cu premii surpriză. 

Înainte de toate, acest eveniment are un scop educativ. Muzica, drept o metodă de învăţare non-formală constituie o practică mai uşoară şi, cu siguranţă, mai plăcută, de asimilare a cunoştinţelor. Prin implicarea într-o astfel de activitate extra-curriculara, studenţii îşi vor dezvolta abilităţile de a citi, de a vorbi şi de a întelege limba franceză. Nu în ultimul rând, concursul se va desfăşura într-un context cultural, oferindu-le tinerilor oportunitatea interacţionării directe cu o parte a culturii franceze.

Concursul de karaoke este prima reprezentare pe care Association Dimanche o desfăşoară anul acesta, urmând ca activitatea organizaţiei tinerilor pasionaţi de limba şi cultura franceză să se continue cu evenimentul prilejuit de Ziua Internaţională a Toleranţei, respectiv 16 noiembrie.

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
Evalueaza acest articol
0