Acasa| Unde ieşim| Craiova| Mergem la teatru?

Mergem la teatru?

Nu ai mai văzut de mult o piesă? Eşti cu adevărat un iubitor de teatru şi vrei să ai parte de o seară animată? Ei bine, "sărbătoarea teatrului", ocazionată de Zilele Craiovei, continuă şi vineri, 28 octombrie.

 Printre altele, ediţia de anul acesta a zilelor oraşului Craiova, a fost supranumită drept o "sărbătoare a teatrului", datorita numărului mare de manifestări desfăşurate pe parcursul a trei zile, dar şi mulţumită actorilor cu renume în lumea teatrului, prezenţi pe scenele teatrelor craiovene. Pentru zilele de miercuri, joi şi vineri, respectiv 26, 27 si 28 octombrie au fost distribuite în programul de sărbătoare cinci piese de teatru, pe care le-au interpretat actori celebri ai numeroase teatre bucureştene şi ai Teatrului George Ciprian din Buzău.

Dacă miercuri şi joi am fost nevoiţi să alegem între două piese diferite, jucate simultan fie la Teatrul Naţional Marin Sorescu, fie la Teatrul Liric Elena Teodorini, pentru vineri, 28 octombire, situaţia va fi mai uşoară. În program nu se înscrie decât piesa O scrisoare pierdută şi va fi jucată pe scena Teatrului Naţional. Începând cu orele 19.00, Marius Florea Vizante, George Mihăiţă, Marcel Iureş, Dorina Chiriac, Valentin Teodosiu, toţi fiind actori ai Teatrului de Comedie din Bucureşti, vor pune în scenă piesa lui Caragiale, expusă în viziunea regizorului Alexandru Dabija.

  Iată şi o scurtă prezentare a distribuţiei pieselor ce au fost deja jucate pe parcursul serilor trecute. Daca ne ghidam alegerea piesei doar în funcţie de preferinta pentru anumiţi actori, atunci decizia era şi mai grea. Miercuri, 26 octombrie, actorii Ion Arcudean, Silviu Biriş sau Cerasela Iosifescu de la ArCuB au interpretat piesa Două poveşti de amor. Acest spectacol a fost o combinaţie de două piese ale lui Cehov, respectiv Ursul şi Cerere în căsătorie. Simultan, la Teatrul Liric, pe scenă au fost prezenţi actori precum Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru sau Cristina Stamate de la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, Bucureşti, interpretând piesa Revista revistelor.

Pentru data de 27 octombrie trebuia să alegi între Sâmbătă, duminică, luni  (cu Ileana Stana Ionescu, Costel Constantin, Cecilia Bârbora, Matei Alexandru ) sau Sirena şi Victoria (având în distribuţie actori de la Teatrul George Ciprian din Buzău).

Şi pentru cei mici oferta a fost extrem de bogata. Teatrul pentu Copii şi Tineret Colibri, din Craiova, a dat deja câteva reprezentaţii în Piaţa Mihai Viteazul, mai exact, a  interpretat spectacolele de teatru Nunta, Invitaţie la joacă şi Jocuri magice. Pentru zilele de week-end sunt rezervate alte trei piese diferite, respectiv Soricelul şi Balena Banela, Punguţa cu doi bani sau Capra cu trei iezi.

Datorită faptului că programul teatrelor a fost atât de încărcat şi actori îndrăgiţi şi apreciaţi, au putut fi admiraţi de publicul craiovean chiar la el acasă, putem afirma cu tărie că ediţia de anul acesta a Zilelor Craiovei este o sărbătoare a tearului, iar Craiova devine un centru cultural şi artistic în adevăratul sens al cuvântului.

 

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tiparire
image

Evalueaza acest articol
0